Фонд United Capital Partners придбав 48% соцмережі "Вконтакті"

Середа, 17 квітня 2013, 18:51

Фонд United Capital Partners, президентом і керуючим партнером якого є Ілля Щербович, домовився про купівлю 48% акцій соцмережі "Вконтакті".

Про це передають "Ведомости" з посиланням на агентство Bloomberg.

Йдеться про частки співзасновників мережі В'ячеслава Мірілашвілі (40%) і Льва Левієва (8%). Джерела агентства, посилаючись на приватний характер інформації, не розкрили вартість операції.

Левієв підтвердив, що вони з Мірілашвілі продали свої пакети фонду Щербовича, але відмовився назвати суму угоди.

Реклама:

Наприкінці 2012 року експерти оцінювали всю соцмережу в 1,5 млрд доларів.

"Згідно зі статутом "Вконтакті", у поточних акціонерів є пріоритетне право покупки акцій при будь-яких продажах, і ми поки не отримували повідомлень про можливий продаж", - заявив засновник і гендиректор "Вконтакті" Павло Дуров.

Як відомо, у грудні 2012 року мільярдер Алішер Усманов заявив, що має намір збільшити частку "Вконтакті" і веде переговори з усіма власниками.

Одночасно бізнесмен обговорював з Дуровим можливі варіанти управління. Навесні 2012 року Усманов віддав 39,99% "Вконтакті", що належать підконтрольній йому Mail.ru Group, в управління Дурову. Самому Дурову належать 12% акцій.

Як повідомлялося, в офісі найбільшої в Росії соцмережі "Вконтакті" в Санкт-Петербурзі 16 квітня 2013 року відбувся обшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: