Нардепи відмовилися підвищувати термін страхового стажу

Середа, 17 квітня 2013, 14:29

Рада відмовилася встановити поетапне підвищення до 1 квітня 2020 мінімального страхового стажу в залежності від віку для отримання пенсії.

"За" відхилення законопроекту № 1110, автором якого виступає Володимир Литвин, проголосували 208 народних депутатів.

"З 1 жовтня 2011 року страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі, а також пенсій відповідно до спеціальних законів збільшено для чоловіків з 25 до 35 років, а для жінок - з 20 до 30 років. При цьому не було взято до уваги,  що особи передпенсійного віку, інші особи, старші 50 років, які мали страховий стаж, необхідний для призначення пенсій відповідно до законодавства, що діяло до 1 жовтня 2011 року (25 років для чоловіків та 20 років для жінок), фактично позбавлені права на призначення пенсії за віком у повному розмірі у зв’язку з неможливістю набуття додатково 10 років стажу до досягнення ними пенсійного віку", - йдеться в документі.

Згідно із пояснювальною запискою, документом пропонувалося доповнити прикінцеві положення закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Реклама:

Нагадаємо, 17 квітня депутати відмовилися скасувати поступове збільшення пенсійного віку в Україні.

Як повідомлялося, 17 квітня ВР також відмовилася знизити пенсійний вікдля жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років.

2 квітня Рада також відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Як відомо, нещодавно міністр соцполітики Наталія Королевська заявила, що скасувати пенсійну реформу нереально.

Раніше Королевська говорила, що Пенсійна реформа довела свою неефективність, оскільки зберігається дефіцит Пенсійного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!