В Україні заарештували акції та нерухомість Березовського

Середа, 17 квітня 2013, 13:55

За запитом Генпрокуратури РФ в Україні заарештовано акції та нерухоме майно низки компаній і підприємств, що належать Борису Березовському.

Про це йдеться в доповіді генпрокурора РФ Юрія Чайки про стан законності і правопорядку в РФ в 2012 році, передають "РИА новости".

Як повідомляється, бізнесмен Борис Березовський був знайдений мертвим в кінці березня у своєму будинку у Великобританії, де отримав притулок. За попередніми даними, причиною смерті стало повішення.

У Росії Березовський звинувачувався відразу за кількома статтями Кримінального кодексу РФ, серед яких "шахрайство", "неповернення з-за кордону коштів в іноземній валюті", "перевищення посадових повноважень".

Реклама:

Крім того, як повідомляє генпрокурор, судові органи Ліхтенштейну наклали заборону на запит Генпрокуратури на розпорядження грошовими коштами в сумі понад 10 мільйонів доларів, депонованими обвинуваченим Андрієм Бородіним на рахунку страхової компанії.

Екс-президент Банку Москви Андрій Бородін також отримав притулок у Великобританії. У Росії Бородін і його колишній перший заступник Дмитро Акулінін звинувачуються в шахрайстві з коштами з міського бюджету на 12,76 мільярда рублів.

Нагадаємо, Березовський восени 2012 року розпорядився ліквідувати активи кількох контрольованих їм офшорних фондів, у зв'язку з чим очікував надходження коштів у розмірі 200 млн фунтів.

У жовтні 2012 року лондонський суд відхилив один такий позов на суму 720 мільйонів доларів. Тим часом в 2007 році Савеловський суд Москви заочно визнав Березовського винним у шахрайстві і розкраданні у "Аерофлоту" близько 215 мільйонів рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: