Кернес знайшов "відмазку", аби не повертати єврокредит Колеснікова

Середа, 17 квітня 2013, 09:24

Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради уклав угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк" на продовження строку користування траншом кредиту у розмірі 164 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 1,4 млн гривень

Як зазначається, у 2010 році Харківська міськрада взяла у "Укрексімбанку" кредит у розмірі 350 млн грн. для оновлення парку автобусів та тролейбусів в рамках підготовки міста до Євро-2012. Погашення траншу наступало 9 квітня. Однак у міському бюджеті грошей на повернення не знайшлось через "необхідність підготовки міста до проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу", повідомляється в обґрунтуванні закупівлі. Тому державний банк погодився пролонгувати виплату.

Реклама:

"Це вже сьома пролонгація кредиту Харківською мерією, вартість відповідних угод становить вже 69,11 млн гривень. В попередніх випадках мерія пояснювала неможливість виплатити борг "несвоєчасним проведенням" наприкінці 2012 року платежів органами Держказначейської служби, спрямуванням "всіх можливих коштів на виконання" програми підготовки до Євро-2012, а також вибухом газу у одному з житлових будинків і спрямуванням коштів на ліквідацію цієї аварії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в 2010 році міста, приймаючі Євро-2012, по ініціативі віце-прем’єра Бориса Колеснікова взяли кредити в "Укрексімбанку" на придбання автобусів та тролейбусів "Львівського автозаводу". Підприємство Ігоря Чуркіна також по ініціативі Колеснікова було обрано монопольним постачальником комунального транспорту в рамках підготовки до Євро-2012.

Як відомо, 10 квітня голова ради директорів Східно-Європейської паливно-енергетичної компанії Сергій Курченко заявив, що готовий інвестувати в будівництво арени у Харкові до Євробаскету 2015 року.

Раніше віце-прем'єр Олександр Вілкул повідомив, що в рамках будівництва інфраструктурних об'єктів до фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року планується залучити приватні інвестиції у розмірі 4,3 млрд гривень.

Державне фiнансування пiдготовки до цього чемпiонату, за словами Вiлкула, становитиме 7,057 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!