"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай інвестує в Європу більше, ніж у США та Азію

Вівторок, 16 квітня 2013, 20:48

Китай продовжує нарощувати обсяг інвестицій до Європи.

Про це свідчать останні дані експертів, передають "Вести экономика" з посиланням на німецьку газету Spiegel.

У той час як інвестори США з підозрою ставляться до ЄС, китайські державні корпорації щедро вкладаються в регіон, який ослаблений рецесією і випробовує проблеми з готівкою.

Згідно із доповіддю обсяг китайських засобів, інвестованих у європейські підприємства, виріс за рік на 20% до 12,6 млрд доларів (9,6 млрд євро). Загалом на Європу довелося більше китайських інвестицій, ніж на Північну Америку та Азію, разом узяті.

Реклама:

При цьому 86% своїх інвестицій китайці направляють в промислові підприємства і сферу послуг.

"Багато інвесторів з Китаю розглядають поточне ослаблення Європи як можливість застрибнути в неї, - зазначив гендиректор A Capital Андре Лоскруг-Пієтро. - Вони шукають технології, ноу-хау, і вони знаходять це тут".

Багато європейських компаній є світовими лідерами в таких секторах, як промислове виробництво, автомобілебудівна промисловість, охорона навколишнього середовища та охорона здоров'я.

Китайське керівництво відзначило ці ключові сектори як найбільш пріоритетні в плані наступної п'ятирічки. Державна рада КНР підтримує експансію компаній за кордон, надаючи кредити за низькими ставками і податкові пільги.

93% інвестицій Китаю до Європи направлено з боку державних корпорацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: