"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці почали активніше використовувати "шпигунську" техніку

Вівторок, 16 квітня 2013, 15:34

З початку 2013 року зареєстровано понад 600 проваджень за фактами незаконного придбання, збуту та контрабанди спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (СТЗ).

Про це заявив заступник начальника головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Вадим Іванін, йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

За його словами, СТЗ негласного отримання інформації зазвичай закамуфльовані під предмети повсякденного вжитку, побутові прилади: кулькові ручки, автомобільні брелоки, наручні та настільні годинники тощо.

У відомстві повідомили, що попри вилучення таких предметів із цивільного обігу, впродовж останніх років спостерігається значне зростання виявлених фактів незаконного придбання та збуту СТЗ.

Реклама:

"Аналіз зазначеного виду злочину засвідчив, що СТЗ, як правило, замовляються через мережу інтернет в Китайській Народній Республіці та в подальшому засобами міжнародного поштового зв’язку переміщуються на митну територію України", - сказав Іванін.

Він нагадав, що чинний Кримінальний кодекс передбачає покарання за незаконні придбання, збут або використання СТЗ, в залежності від наявності кваліфікуючих ознак, починаючи від 3,4 тис гривень до позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!