Суму податку на нерухомість можна буде перевірити

Вівторок, 16 квітня 2013, 15:07

Платники податків зможуть перевірити правильність нарахованого податку на нерухомість протягом двох місяців з дня отримання квитанції.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів.

"У повідомленні, крім нарахованої суми податку, будуть вказані платіжні реквізити, на які потрібно буде перерахувати кошти", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що у разі незгоди платника із нарахованою сумою податку або при виникненні певних непорозумінь йому слід звернутися до податкових інспекцій та провести звірку даних.

Реклама:

"Для цього у платників є два місяці з дня отримання такого повідомлення. Крім того, платники можуть звернутися до фахівців Міндоходів і для визначення житла, на яке застосовуватиметься пільга", - повідомили у відомстві.

Як повідомлялося, юрист ЮФ "Ілляшев та Партнери" Тарас Утиралов заявляв, що податок на нерухомість - це податок для середнього класу.

Нагадаємо, у Міндоходів підрахували, що середній розмір платежу податку на нерухомість для квартир з житловою площею понад 120 кв. м становитиме 300 гривень, для будинків площею понад 250 кв. м - 800 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: