Єврокомісія підрахувала втрати вкладників у банках Кіпру

Вівторок, 16 квітня 2013, 14:10

Вкладники найбільших кіпрських банків в результаті реструктуризації, розпочатої владою острівної держави, втратять до 8,3 мільярда євро.

Про це йдеться в оцінці Єврокомісії, пише "Лєнта.ру" з посиланням на Reuters.

Як вказує Cyprus Mail, з урахуванням негативного ефекту, який реструктуризація зробить на дрібних клієнтів і акціонерів обох організацій, сукупний обсяг втрат складе до 10,6 млрд євро.

У рамках реформи Bank of Cyprus буде об'єднаний з потенційно прибутковими активами Laiki Bank, після чого з рахунків, що перевищують сто тисяч євро, буде списано понад третину коштів. Ще частина великих рахунків буде конвертована в акції Bank of Cyprus, а ще частина - заморожена.

Реклама:

У результаті вкладники зможуть безперешкодно скористатися тільки 10% коштів зі своїх депозитів. Вклади у всіх кіпрських банках на суму менше ста тисяч євро не постраждають.

Банківська система Кіпру багато в чому залежить від зарубіжних вкладників, серед яких є і росіяни.

Як передає "ИТАР-ТАСС" з посиланням на заяву місцевого адвоката Хрісіса Софоклеус, більше ста російських клієнтів Bank of Cyprus і Laiki Bank готові подати позови у зв'язку з рішенням кіпрської влади про реструктуризацію банків. Імена клієнтів, охочих подати до суду через втрату в зв'язку з реформою, адвокат не назвав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: