Екс-директору "АероСвіту" загрожує термін за невиплату зарплати

Вівторок, 16 квітня 2013, 12:29

Прокуратура підозрює колишнього керівника авіакомпанії у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, тобто у безпідставній невиплаті заробітної плати.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, процесуальний керівник - прокурор прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в Київській області погодив постанову про повідомлення про підозру колишньому генеральному директору авіакомпанії "АероСвіт".

Згідно з інформацією, слідство підозрює колишнього керівника авіакомпанії у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, тобто у безпідставній невиплаті заробітної плати.

Реклама:

У прес-службі також відзначили, що слідчий підрозділ лінійного відділу в аеропорту "Бориспіль" продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами невиплати працівникам ПрАТ "Авіакомпанія" Аерос "зарплати, грубого порушення угоди та законодавства про працю, доведенні авіакомпанії до банкрутства.

Як відомо, борги із виплати заробітної плати працівникам авіакомпанії "АероСвіт" становлять більше 84 млн гривень.

Як повідомлялося, раніше голова наглядової ради "АероСвіту" заявив, що банкрутство компанії пов'язано з об'єктивним збігом обставин - в економіці та регуляторній сфері.

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у зв'язку з рішеннями судових інстанцій вважає недоцільним залучення інвестицій для відновлення регулярних далекомагістральних рейсів.

"АероСвіт" також повідомив, що з середини січня не може здійснювати розрахунки за зобов'язаннями перед співробітниками, позбувшись основного джерела надходження коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!