Держрезерв замовив цукру майже на 6 мільйонів

Вівторок, 16 квітня 2013, 09:42

Держагентство резерву за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "КП "АльфаГруп" на постачання 1,1 тис тонн цукру ІІІ категорії за 5,61 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, цукор придбано по 5,1 тис гривень за тонну. Це відповідає роздрібним цінам в магазинах Києва, однак трохи дорожче від середніх споживчих цін по Україні, зафіксованих Мінекономрозвитку станом на початок квітня - 5,01 гривень за кг.

За даними асоціації "Харківцукор", роздрібні ціни на цукор коливаються від 4,82 гривень у Кіровоградській області до 5,47 гривень у Закарпатській.

Реклама:

Разом з тим, тендерна ціна цукру для Держрезерву приблизно на 20% більша від гуртових цін.

Міністр агропромисловості і продовольства Микола Присяжнюк ще у лютому заявив, що гуртова ціна 4,2 тис гривень за тонну є занизькою, однак у міністерства немає важелів впливу на ситуацію. При цьому Присяжнюк повідомив, що закупівельні ціни на цукор можуть знизитись ще більше.

Київське ТОВ "КП "АльфаГруп" зі статутним капіталом 30 тис гривень зареєстровано на киянку Ганну Максимук і Світлану Ігнатову з Севастополя.

На тендер також подавало заявку ДСП "Укрспецторг", яка напряму належить Кабінету міністрів. Вона пропонувала цукор по такій же ціні, що і фірма-переможець. Однак цю заявку не було допущено до оцінки через формальні претензії до документації. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!