Обвал цін на золото став максимальним з 1983 року

Вівторок, 16 квітня 2013, 09:17

Ціни на золото в ході торгової сесії 15 квітня знизилися відразу на 9%, обвалившись нижче психологічно важливої ​​позначки в 1400 доларів за унцію.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на The USA Today.

Згідно з повідомленням, обвал цін на золото став найбільшим з 1983 року.

У порівнянні з історичним максимумом, досягнутим у серпні 2011 року, золото торгується дешевше на 527 доларів. Значна частина з цього падіння припала на останні тижні: ще на початку 2013 року метал оцінювався в 1700 доларів.

Реклама:

Золото зазвичай використовується інвесторами як "тиха гавань" під час нестабільності на валютних і фондових ринках. Протягом всіх 2000-х років золото користувалося стабільним попитом у інвесторів, що дозволяло йому постійно рости в ціні. Ще в 2000 році золото коштувало близько 250 доларів за тройську унцію.

Масовий розпродаж золота міг б свідчити про те, що інвестори перестали використовувати дорогоцінні метали в якості резерву, і стали вкладати кошти в більш ризикові активи.

Однак, як пише The USA Today, розпродажі почалися на тлі звісток про уповільнення темпів зростання китайської економіки. Це викликало побоювання щодо зниження споживання золота в другій за величиною економіці світу.

Крім того, золото використовується як засіб захисту заощаджень від інфляції, а у зв'язку з падінням темпів зростання глобальної економіки багато інвесторів побоюються більше дефляції, ніж інфляції, тому інвестиції в золото їм стають не так потрібні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: