У Росії виявили вже другий фальшивий банк

Понеділок, 15 квітня 2013, 20:21

У Росії виявили ще один фальшивий банк, створений за зразком Тон-банку, про шахрайство в якому попереджав Центробанк.

На початку лютого 2013 року "Банк Росії" попередив, що вперше виявлений фальшивий банк, який "видавав" кредити через інтернет, "мав" офіс в Москві, але насправді не існував, пишуть "Ведомости".

Документи щодо Тон-банку були відправлені до правоохоронних органів.

Буквально через тиждень після цього, 12 лютого 2013 року, якоюсь приватною особою був зареєстрований ще один сайт банку, який пропонував аналогічні послуги, але мав єдиний офіс у Санкт-Петербурзі.

Реклама:

За адресами baltcombank.ru і балткомбанк.рф Балткомбанк пропонує кредитні карти, споживчі кредити, автокредити та іпотеку, а також вклади.

У банку один офіс, але за адресою, вказаною на сайті Балткомбанка (Санкт-Петербург, вул. Єфімова, д. 2), кореспондент не виявив офісу цієї організації, а при спробі додзвонитися в офіс включається автовідповідач.

На сайті говориться, що Балткомбанк має генеральну ліцензію № 2951, яка нібито була видана 22 травня 2007 року за підписом першого заступника голови ЦБ РФ Андрія Козлова, вбитого за півроку до "видачі ліцензії".

Центробанк 5 квітня 2013 року виклав на своєму сайті список кредитних організацій і їхніх сайтів.

У цьому списку Балткомбанку немає. Немає його і в списку учасників системи страхування вкладів.

Схема створення банку абсолютно копіює перший фальшивий банк - Тон-банк: на його сайті можна було оформити тільки кредитну картку (хоча пропонувалося безліч різних продуктів).

При заповненні заявки збиралася повна інформація про потенційного клієнта, якому потрібно було заздалегідь оплатити комісії за відкриття карти і її річне обслуговування.

Зазвичай банки не беруть плату за доставку карти, а комісію за річне обслуговування знімають тільки у разі активації карти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: