"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські багатії можуть отримати громадянство Кіпру

Понеділок, 15 квітня 2013, 17:53

Влада Кіпру має намір запропонувати громадянство тим вкладникам, які внаслідок фінансової кризи на острові втратили понад три мільйони євро.

З такою заявою виступив президент країни Нікос Анастасіадес у Лімассолі на зустрічі з представниками російських ділових кіл, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на Reuters.

За словами президента Кіпру, уряд готує низку заходів, покликаних мінімізувати шкоду, спричинену "російському бізнес-товариству".

Агенція AFP нагадує, що друге за розміром місто Кіпру, у якому зосередились численні росіяни, місцеві мешканці називають "Лімассолград".

Реклама:

За даними Reuters, громадянство можна також отримати, інвестувавши на Кіпр понад три мільйони євро. Раніше ця сума мала сягати десяти мільйонів.

Іншою можливістю отримати громадянство, є купівля нерухомості на Кіпрі ціною понад 15 мільйонів євро.

Для українців, росіян або китайців отримати громадянство Євросоюзу є вельми привабливим з точки зору вирішення візових проблем, йдеться у повідомленні агенції DPA.

Рішення про заплановані заходи може бути ухвалено під час дводенного засідання уряду Кіпру, яке почнеться у понеділок, зявив Анастасіадес.

Він додав, що влада країни розмірковує над подальшими заходами для приваблення інвестиційного капіталу. Йдеться і про податкові механізми для уже зареєстрованих та нових підприємств.

Як повідомляла раніше німецька інформаційна агенція DPA з посиланням на українські джерела, українські громадяни та компанії тримають у кіпрських банках від 10 до 20 мільярдів євро.

На рахунках росіян у банках Кіпру, за даними рейтингового агентства Moody's, перебуває 31 мільярд євро.

З метою подолання боргової кризи на Кіпрі ухвалено рішення про списання частини коштів з вкладів понад 100 тисяч євро.

Власники великих рахунків у Bank of Cyprus втратять навіть до 60 відсотків своїх грошей.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: