Вперше з 2010 року підприємці прогнозують зменшення інвестицій

Понеділок, 15 квітня 2013, 16:04

Уперше з 2010 року прогнозується зменшення обсягу іноземних інвестицій в наступні 12 місяців.

Про це йдеться в аналітичному звіті за результатами опитування підприємств, що опублікований на сайті регулятора.

У відомстві повідомили, що очікування зростання обсягів інвестицій у наступні 12 місяців посилилися порівняно з попереднім кварталом.

"Баланс очікувань щодо збільшення інвестицій в обладнання, інструмент та інвентар становив 21,6% (порівняно з 21,5% у ІV кварталі 2012 року), баланс очікувань інвествидатків на будівництво підвищився до 6,4% (порівняно з 4,5% у IV кварталі 2012 року)", - сказано у звіті.

Реклама:

Згідно із документом, найвищі оцінки щодо збільшення інвествидатків на будівництво існують у респондентів підприємств будівництва (баланс очікувань 28,6%) та сільського господарства (баланс очікувань 16,5%).

"Підприємства транспорту та зв’язку й "інших" видів економічної діяльності прогнозують зменшення обсягів інвестицій у будівництво", - сказано у звіті.

Також у НБУ повідомили, що збільшилася частка респондентів, які залучають іноземні інвестиції (22,4% підприємств, які взяли участь в опитуванні, порівняно з 17,9% у попередньому кварталі).

"Уперше з 2010 року прогнозується зменшення їх обсягу в наступні 12 місяців (баланс очікувань становив (-1,4%) порівняно з 16% у ІV кварталі 2012 року)", - зазначили у Нацбанку.

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!