"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Санаторії Бойка та "регіонала" отримали мільйони від фонду соцстраху

Понеділок, 15 квітня 2013, 15:32

Дирекція фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності 29 березня 2013 року уклала низку угод на послуги санаторно-курортних закладів та відновлювального лікування застрахованих осіб на суму 910,12 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як і у 2012 році найбільше путівок замовлено у ЗАТ ЛОЗ "Трускавецькурорт" – на 64,79 млн гривень. Однак частка цього курорту у загальному обсязі зменшилась.

Минулого року "Трускавецькурорт" продав фонду путівок на 89,04 млн гривень з загального обсягу 790,57 млн гривень.

Реклама:

Основним акціонером "Трускавецькурорту" є ТОВ "ПолiIнвестГрупп". Засновниками цієї фірми є Наталія Олександрівна Борисенко (людина з таким ПІБ відома як працівник Горлівської дирекції фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності), Олександра Юхимівна Кулик, британська фірма "ДВ корпорейшн лімітид (DV corporation limited)" та кіпрський офшор "Максімалема Лімітед".

Британська фірма була зареєстрована кіпрським офшором "Вінокс інвестментс лімітед" (Vinox Investments Limited), що у свою чергу був заснований головою "Укртрансгазу" Сергієм Винокуровим, соратником віце-прем’єра Юрія Бойко.

"Максімалема Лімітед" з 2008 року входить до складу власників "Поліінвестгрупп". Цей же офшор контролює фірму, якій належить "Гостинний двір" у Києві.

Також значний підряд фонду соцстрахування на 64,53 млн гривень отримав санаторій "Моршинкурорт", який входить в систему "Укрпрофоздоровниці".

Директором санаторію є депутат Турківської райради від Партії регіонів Ігор Токар. У 2006 році він балотувався до Верховної ради по списку "Нашої України", входив до "Конгресу українських націоналістів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!