Сировинні трейдери обігнали інвестбанки США

Понеділок, 15 квітня 2013, 11:19

Прибуток найбільших світових сировинних трейдерів за останні 10 років склав близько 250 млрд доларів за рахунок зростання економіки Китаю та інших країн, що розвиваються.

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на Financial Times.

Як повідомляється, чистий прибуток найбільших сировинних трейдерів з 2003 по 2013 року виявився вищим, ніж у групи найбільших банків Уолл-стріт - Goldman Sachs, JP Morgan Chase і Morgan Stanley - або у промислового гіганта General Electric, вирахувала Financial Times.

Також їх доходи перевищують доходи Toyota, Volkswagen, Ford Motor, BMW і Renault, разом узятих.

Реклама:

Огляд Financial Times проливає світло на епоху значного зростання сектора, який почався в 2000 році. Тоді прибуток становив лише 2,1 млрд доларів. З тих пір вплив трейдерів в світі значно виріс разом з доходами.

Видання додає, що в основному таке різке зростання відбулося завдяки індустріалізації Китаю та інших країн, що розвиваються.

Однак дослідження також показало, що зараз сектору сировинної торгівлі загрожують великі труднощі.

Зокрема, зростання сукупного прибутку зупиняється, а основні показники прибутковості знижуються із року в рік.

Так, 20 ключових світових трейдерів, в тому числі Glencore, Cargill, Vitol, Trafigura і Mitsubishi, в минулому році заробили 33,5 млрд доларів, що зовсім небагато чим відрізняється від показників чистого прибутку за останні 5 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!