"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Великобританія підтримує відмивання грошей - міністр фінансів Австрії

Неділя, 14 квітня 2013, 12:00

Британія підтримує існування "пралень" з відмивання грошей, таких як Кайманові острови, Віргінські острови, Нормандські острови і Гібралтар, не виконуючи належним чином свої юридичні повноваження.

Про це повідомила міністр фінансів Австрії Марія Фектер, пишуть "Вести економіка".

На думку Фектер, Кіпр був змушений прийняти нові правила щодо прозорості, у тому числі заборону на анонімні рахунки. Ці правила повинні дотримуватися всіма країнами Європейського союзу.

"Великобританія має безліч "пралень" з відмивання грошей і податкових притулків у своїй юридичній відповідальності - на Нормандських островах, Гібралтарі, Кайманових островах і Віргінських островах, - сказала Фектер перед початком засідання міністрів фінансів єврозони. - Це гарячі точки для ухилення від сплати податків і відмивання грошей".

Реклама:

Заява міністра фінансів прозвучало на тлі останніх заходів ЄС, спрямованих на досягнення більшої прозорості банківської системи.

"Країна готова до обговорення спільного використання даних, але ці переговори не повинні бути вулицею з одностороннім рухом", - сказала Фектер.

Нагадаємо, що Австрія і Люксембург дали згоду відкрити інформацію про рахунки в банках іноземних вкладників.

Напередодні прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив, що банкам, які живуть не за рахунок "чорних" грошей або ухилення від податків, нічого приховувати. Країни відмовляться від банківської таємниці з 2015 року Єврокомісія вже схвалила це рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: