У Януковича кажуть, що Україна може розрахуватися з боргами і без МВФ

П'ятниця, 12 квітня 2013, 20:26

Делегації Кабміну і Нацбанку продовжать переговори з МВФ в ході щорічних зборів організації, які відбудуться 19-21 квітня.

Про це заявила перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова в інтерв'ю агентству Bloomberg, повідомляється на офіційному сайті президента.

За її словами, ці переговори будуть стосуватися питань дефіциту державного бюджету, енергетики та монетарної політики.

"Україна має ресурси, щоб погасити свої борги без МВФ", - зазначила Акімова.

Реклама:

Водночас вона наголосила, що "співпраця з МВФ є дуже важливою для нас, оскільки дає сильний позитивний сигнал для інвесторів".

Говорячи про дефіцит бюджету НАК "Нафтогаз України", перший заступник глави АПУ сказала, що зараз йде робота над його покриттям.

"Робота над покриттям і зниженням дефіциту "Нафтогазу" йде повним ходом. Ми зменшуємо імпорт російського газу, диверсифікуємо імпорт палива і підвищуємо енергетичну ефективність", - зазначила вона.

"Рівень промислового виробництва дещо збільшився в кінці першого кварталу, деякі галузі почали зростати. Ситуація має покращитися в другому півріччі", - сказала вона.

Перший заступник також підкреслила, що в даний час Україна працює над збільшенням привабливості інвестиційного клімату для того, щоб підтримати приплив капіталу, що допоможе поліпшити платіжний баланс.

Як повідомлялося, МВФ не може спрогнозувати терміни виділення чергового кредиту Україні за програмою stand by.

Нагадаємо, наприкінці минулого року прем'єр Микола Азаров висловлював сподівання, що МВФ погодиться надати Україні черговий транш за кредитом без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

У січні 2013 року Азаров заявив, що тарифи на компослуги для населення піднімуть, але не настільки, як вимагає МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!