У Клименка розрахували середню суму податку на житло

П'ятниця, 12 квітня 2013, 19:08

У Міндоходів підрахували, що середній розмір платежу податку на нерухомість для квартир з житловою площею понад 120 кв. м складе 300 гривень, для будинків площею понад 250 кв. м - 800 гривень.

Про це повідомили в міністерстві доходів і зборів з посиланням на директора департаменту оподаткування фізичних осіб В'ячеслава Бусарева, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, платник, зобов'язаний сплатити податок на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, має право на розстрочку платежу або відстрочення сплати податку.

"Платник має право отримати розстрочку або відстрочку сплати податку. Для цього людина повинна довести, що у нього є обставини, які можуть призвести до утворення податкового боргу, і надати економічне обгрунтування можливості погашення своїх податкових зобов'язань, у разі застосування режиму розстрочення", - сказав він.

Реклама:

Нагадаємо, що власники нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, з 15 квітня почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити.

Сплатити нарахований податок потрібно буде протягом двох місяців з моменту отримання повідомлення. Для цього громадяни можуть скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, жителі сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

У міністерстві зазначили, що якщо платник не згоден з нарахованими в повідомленні сумами, він повинен звернутися до податкової для звірки даних, але не пізніше, ніж через два місяці після отримання повідомлення.

Як повідомлялося, юрист ЮФ "Ілляшев та Партнери" Тарас Утиралов заявляв, що податок на нерухомість - це податок для середнього класу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: