Засновник Facebook пішов у політику

П'ятниця, 12 квітня 2013, 12:54

Марк Цукерберг вирішив податися в політику - стало відомо, що засновник найбільшої соцмережі Facebook створює політичний рух, спрямований на роботу над імміграційною політикою, розвитком освіти й інвестиціями у технології.

У статті, опублікованій в The Washington Post, Цукерберг заявляє, що тільки за допомогою підтримки розумних, старанних і талановитих людей, які у тому числі прибувають з-за кордону, США доб'ється прогресу, передають "Вести экономика".

Некомерційна організація під назвою FWD.us покликана лобіювати необхідні законодавчі реформи, фінансувати наукові дослідження. Мета руху - залучити в країну IT-фахівців високого класу, спростити для них процедуру отримання візи і громадянства.

На думку засновника соцмережі, поточна імміграційна політика США не дає наймати талановитих і працьовитих співробітників за кордону, а IT-сектору, що розвивається необхідні цілеспрямовані студенти з різних країн.

Реклама:

Він зазначив, що багато з них зараз ще навчаються в школах і коледжах.

Також Цукерберг закликає підвищити стандарти освіти в школах і підтримувати хороших вчителів, приділяючи значно більше уваги вивченню наук, технологій, інженерії та математики, а також збільшити інвестиції в наукові відкриття, дослідження і зробити результати наукової діяльності більш доступними для широкої маси людей.

З Цукербергом солідарні й інші лідери IT-галузі. Так, ініціативу підтримали колеги з Yahoo, Intel, Hewlett-Packard, LinkedIn, Dropbox і інших компаній.

Формально FWD.us буде функціонувати як некомерційна організація, що відстоює інтереси суспільства.

При цьому група має право на лобістську діяльність і навіть на участь у політичних кампаніях. Цукерберг підкреслює, що FWD.us буде працювати з членами Конгресу від обох партій, адміністрацією та місцевими чиновниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: