Уряд хоче відновити роботу "Карпатнафтохіму"

П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:48

Кабмін та ВАТ "Лукойл" (РФ) узгодили меморандум про відновлення роботи ТОВ "Карпатнафтохім", що підконтрольне нафтовій компанії.

Про це повідомив віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі "5 каналу", передає "Інтерфакс-Україна".

"Урядом був прийнятий меморандум щодо співпраці з "Лукойлом" щодо запуску "Карпатнафтохіму" - це велике підприємство, на якому працює приблизно 4 тис осіб, і яке дає істотне збільшення валового національного продукту", - сказав Бойко.

Віце-прем'єр уточнив, що узгодження меморандуму накладає на власників зобов'язання з запуску підприємства протягом трьох місяців і виходу на рівень промислового виробництва, який був до призупинення його діяльності.

Реклама:

"У свою чергу держава взяла на себе зобов'язання підтримати (підприємство) за рахунок створення захисту внутрішнього ринку - митного захисту сировини та готової продукції, яка йде по імпорту з інших країн і деякі преференції щодо тарифної політики", - зазначив він.

Як відомо, ТОВ "Карпатнафтохім" - нафтохімічне підприємство, що було створено 29 жовтня 2004 року на базі потужностей ВАТ "Оріана". Його засновниками виступили ЗАТ "Лукор" (Калуш Івано-Франківської обл.) з часткою 24% і LUKOIL Chemical B. V. (Нідерланди) - 76%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: