Фірташ збирається придбати Сумихімпром

П'ятниця, 12 квітня 2013, 09:13

Приватизації підлягає 92,75% акцій Сумихімпрому, говориться в плані розміщення акцій заводу, який опублікував Кабмін.

Ще 5% планується розмістити на фондових біржах і 2,25% - серед працівників підприємства, пише "Комерсант-Україна".

Якщо частину акцій на біржі або серед співробітників не вдасться продати, їх приєднають до пакету, який виставляється на конкурс.

Продати підприємство планується вже в серпні, стверджує один з високопоставлених чиновників Фонду держмайна на правах анонімності. А очікувана сума від приватизації становитиме близько 3 млрд гривень, додає він.

Реклама:

"Ми оцінювали компанію виходячи з вартості аналогічних підприємств за кордоном. Наприклад, капіталізація американської Kronos Worldwide Inc. (як і Сумихімпром, спеціалізується на випуску фосфатний добрив) на біржі приблизно дорівнює її річному доходу. Ми взяли дохід Сумихімпрому і додали премію за контроль над заводом", - пояснює співрозмовник видання.

Чистий дохід підприємства в 2012 році становив 2,9 млрд гривень при чистому збитку (виріс в 80,5 рази) 207,2 млн гривень.

Інтерес до активу проявляє тільки Group DF Дмитра Фірташа.

"Сумихімпром - дуже цікавий для нас актив. Ми неодноразово заявляли, що хочемо придбати його", - заявив керуючий директор компанії Борис Краснянський. У компанії не говорять, скільки готові заплатити, відзначають лише, що очікують оголошення умов конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: