"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін хоче заборонити офшорним компаніям володіти українськими ТРК

Четвер, 11 квітня 2013, 17:28

Кабмін пропонує парламенту заборонити створення та діяльність телерадіокомпаній, засновники яких зареєстровані в офшорних зонах.

Про це йдеться у проекті закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації, зареєстрованому Кабміном і опублікованому на сайті Ради.

Уряд пропонує доповнити закон про телебачення і радіомовлення такою нормою: "Забороняються створення і діяльність телерадіоорганізації засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) якої є нерезидент (нерезиденти), що зареєстрований в одній з офшорних зон, перелік яких затверджено Кабінетом Міністрів України".

Проект також передбачає підстави для відмови в державній реєстрації ЗМІ, якщо засновник порушує антимонопольне законодавство.

Реклама:

Зокрема відмова може бути у випадку, якщо фізична або юридична особа сама або через зв’язаних осіб володіє долями (паями, акціями) ТРК, що забезпечує більше 50% відсотків голосів у вищому органі юрособи, що є засновником ЗМІ.

Контроль за дотриманням цього законодавства пропонується покласти на Нацраду з телебачення та радіомовлення.

Як відомо, народні депутати Микола Княжицький та Микола Томенко пропонували Раді зобов’язати телерадіокомпанії розкривати інформацію про фактичних власників ТРК. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!