"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Поляки консультуватимуть Україну з будівництва LNG-терміналу

Четвер, 11 квітня 2013, 15:28

Польська компанія ILF Consulting Engineers стала консультантом по реалізації проекту будівництва LNG-терміналу в Україні.

Про це повідомив глава Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів в ході польсько-української газової конференції у Варшаві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, з компанією підписаний відповідний контракт.

Згідно з прес-релізом, розміщеним на сайті ILF, компанія буде консультувати в період виконання першого етапу проекту.

Реклама:

Як повідомлялося, будівництво LNG-терміналу в Україні розділене на два етапи. На першому етапі (заплановий запуск - 2016 рік) буде задіяно судновий-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу в рік. На другому етапі (заплановий запуск - 2018 рік) буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу в рік.

В рамках першого етапу будуть проведені днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, залучених ДП "LNG-термінал" під держгарантії, вартість - 121 млн євро), побудовано з'єднання з газопроводом високого тиску (за кошти ДК Укртрансгаз ", вартість - менше 113 млн євро), встановлено орендоване судно-термінал.

На другому етапі буде побудований наземний термінал за кошти консорціуму інвесторів (вартість - 735 млн євро).

Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу в районі м. Южний поруч з нафтовим терміналом ПАТ "Укртранснафта" і МТП "Південний".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: