Яйця перед Великоднем подорожчають на 20%

Четвер, 11 квітня 2013, 15:16

Відпускні ціни на яйця в Україні напередодні Великодніх свят зростуть у середньому на 20% - приблизно до 7 гривень за десяток.

Про це заявив голова ради директорів асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це буде сезонне підвищення цін на яйце перед Великоднем, а потім, вже в травні, піде зниження на все літо практично", - повідомив він.

За даними Бакуменка, в даний час відпускна ціна на цю продукцію становить від 4,8 гривень до 5,7 гривень за десяток при собівартості її виробництва на рівні 6 гривень.

Реклама:

Він також нагадав, що вартість яєць залежить від сезону виробництва. Зокрема, в літній час ціни на цю продукцію традиційно знижуються.

Згідно з даними Союзу птахівників України, середньорічна ціна на яйця за підсумками 2012 року складе 6,5 гривень за десяток при собівартості 6,04 гривень.

Бакуменко також додав, що за перший квартал 2013 року виробництво яєць в країні виросло на 3% в порівнянні з січнем-березнем минулого року, м'яса птиці - на 19%.

"Відбувається консолідація ринку, зростання великих підприємств і в той же час зменшення частки дрібних", - пояснив Бакуменко причини таких показників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!