У Азарова обіцяють обмін старих авто на нові

Четвер, 11 квітня 2013, 13:40

В Україні в цьому році може бути прийнята програма з утилізації старих автомобілів.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков під час прямої телефонної лінії газети "Комсомольська правда в Україні", передає "УНІАН".

Він зазначив, що така програма розробляється. Також уряд вивчає досвід європейських країн, в яких діють такі програми.

"Ми зараз вивчаємо досвід європейських країн, де люди при здачі старих автомобілів отримують якусь компенсацію і купують нові. Ми цей досвід вивчаємо і, думаю, що в цьому році ми її приймемо, і вона буде діяти", - сказав міністр.

Реклама:

Проскуряков також зазначив, що зараз в Україні досить багато людей мають старі автомобілі, тому заборонити їх використання неможливе, цим людям необхідно, спираючись на європейський досвід, запропонувати дієву модель заміни старих автомобілів на нові.

Як відомо, Верховна рада 20 листопада 2012 прийняла в першому читанні законопроект про утилізаційний збір на колісні транспортні засоби, від сплати якого звільнено підприємства-виробники автомобілів по повному циклу, але із зобов'язаннями створити власні підприємства з утилізації. ВР вирішила підготувати проект до другого читання за скороченою процедурою до 4 грудня.

Згідно із законопроектом, базові ставки податків за утилізацію легкових автомобілів пропонується встановити в розмірі 5,5 тис гривень, на інші транспортні засоби (ТЗ: автобуси, вантажні, вантажопасажирські автомобілі або спецавтомобілі) - 38 тис гривень.

Нагадаємо, аналогічний збір діє в РФ з 1 вересня 2012 року, і в даний час РФ і України готують рішення про взаємне незастосування цього збору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!