Світова економіка рухається у тришвидкісному режимі - глава МВФ

Четвер, 11 квітня 2013, 12:39

Світова економіка перейшла на нерівномірний, тришвидкісний режим розвитку, що веде до створення нових дисбалансів та ризиків.

Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, виступаючи у середу на економічному форумі в Нью-Йорку, пишуть "Вести економіка".

"Відмінності між регіонами як ніколи великі. Зараз ми спостерігаємо появ "тришвидкісної" світової економіки - країни, в яких справи йдуть успішно, країни, де становище поліпшується, і ті, кому потрібно буде пройти певну дорогу", - сказала Лагард.

Як зазначається, до першої групи, з врахуванням швидкості, належать країни, що розвиваються, до другої - США, а також Швеція і Швейцарія, до третьої - країни зони євро і Японія.

Реклама:

За її словами, в результаті тришвидкісного режиму, країнам, що розвиваються, доведеться наростити запас міцності і підсилити нагляд за банками, оскільки розвинені країни вдаються до ультра м'якої грошово-кредитної політики.

"Наслідки такої політики можуть негативно позначитися на економіці країн, що розвиваються", - зазначила Лагард.

Ще одним приводом для занепокоєння, на її думку, є відсутність зв'язку між динамікою на фінансових ринках і у реальному секторі економіки.

"У дуже великому числі країн поліпшення на фінансовому ринку не перетворилося на поліпшення в реальному секторі і не вплинуло позитивно на життя людей", - підкреслила глава МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!