Донька президента Кіпру вивела гроші з банків на початку березня - ЗМІ

Четвер, 11 квітня 2013, 09:48

Донька президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса Елса і колишній міністр фінансів країни Міхаліс Сарріс вивели гроші з кіпрських банків республіки перед рішенням про "стрижку" великих депозитів.

Про це повідомив кіпрський телеканал "Мега", пише "Итар-Таас".

Згідно з повідомленням, їхні імена виявилися в списку з 6 тис фізичних та юридичних осіб, які перевели з рахунків у банках острова десятки мільйонів євро в період з 1 по 15 березня, перед тим, як влада Кіпру закрила банки і почала обговорювати з Єврогрупою можливість введення податку на вклади.

"Список з прізвищами осіб та назвами компаній був представлений 9 квітня Центральним банком Кіпру в парламентську комісію з етики в діяльності громадських інститутів. Дотепер список не оголошувався", - пише видання.

Реклама:

Телеканал "Мега" показав, що в списку присутні Елса Анастасіаді і Міхаліс Сарріс, але не уточнив, скільки грошей вони вивели з Кіпру.

Всього, за даними телеканалу, в першу половину березня з острова було виведено приблизно 4 млрд євро.

Грецька газета "Прото тема" стверджує, що "дочка президента Кіпру, діючи як адвокат - представник російської компанії, перевела за межі Кіпру 10 млн рублів".

За даними видання, "адвокатська контора" Нікос Анастасіадіс і партнери "відзначила, що дана компанія не розпоряджаєься грошима на острові. Конкретна сума надійшла на Кіпр лише на один день і відразу ж була переведена для здійснення платежу". Назва російської компанії не розголошується.

"У списку також фігурує ім'я політика, який, як повідомляється, перевів за межі Кіпру 2 млн євро як представник великої фірми з щорічними трансфертами на суму приблизно 460 млн євро", - продовжує "Прото тема".

"Згідно з інформацією, мова йде про колишнього міністра фінансів Міхаліса Сарріса. Однак на перший погляд обидва випадки, пов'язані зі звичайною господарською діяльністю двох великих компаній", - пише газета.

Президент Анастасіадіс і його родичі заперечують усі звинувачення. Їх компанія офіційно заявила, що перевела 10,5 млн євро в Bank of Cyprus і таку ж суму - в лондонській Barclays, щоб придбати нерухомість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: