"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров навчить українців любити книги за 550 мільйонів

Четвер, 11 квітня 2013, 09:30

Кабмін схвалив "Концепцію державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014-2018 роки".

Схвалення документа відбулося під час закритої частини засідання уряду, пише газета "Комерсант-Україна".

Як зазначається, документ покликаний "усунути перешкоди поширенню української книги". Він передбачає проведення моніторингу читацького попиту в бібліотеках, модернізацію державних поліграфічних підприємств і популяризацію вітчизняної видавничої продукції.

Крім того, видавництвам планується виділити гранти для перекладу творів українських авторів іноземними мовами і зарубіжних авторів - на українську мову.

Реклама:

У результаті уряд розраховує систематично поповнювати бібліотечні фонди, "підтримувати і розвивати культуру читання", розробити та встановити в бібліотеках електронні каталоги, створити вітчизняну мережу роздрібної торгівлі видавничою продукцією і встановити обмеження торговельної націнки на вітчизняну видавничу продукцію, пише видання.

Крім того, заплановано створити інтернет-ресурс на базі оцифрованих фондів державної наукової установи "Книжкова палата України імені Івана Федорова".

Згідно з концепцією, на впровадження держпрограми популяризації видавничої продукції та читання потрібно близько 550,6 млн гривень. У тому числі за рахунок державного бюджету 272 млн гривень, за рахунок місцевих бюджетів - 78,2 млн гривень. Решта коштів планується залучити з "інших джерел, не заборонених законодавством".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!