Грищенко хоче боротися з піратськими програмами в органах влади

Середа, 10 квітня 2013, 19:41

Кабмін схвалив постанову "Про порядок використання коштів у 2013 році, передбачених держбюджетом на реалізацію заходів з легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади".

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Це створює необхідний правовий механізм для запуску процесу, що є невід’ємною складовою виконання наших міжнародних зобов’язань в розрізі захисту прав інтелектуальної власності", - сказав він.

Грищенко зазначив, що використання в органах влади неліцензійного програмного забезпечення тривалий час призводило до критики України з боку США та інших іноземних партнерів.

Реклама:

"Це означає, окрім легалізації комп’ютерних програм, що використовуються в органах виконавчої влади, ще й вжиття заходів щодо вдосконалення системи збору та розподілу авторської винагороди, а також істотну активізацію боротьби з реалізацією контрафактних дисків з відео- та аудіопродукцією, а також з інтернет-піратством", - пояснив Грищенко.

За його словами, розвиток IT-індустрії, покращення інвестиційного клімату та іміджу України в світі - всі ці важливі завдання пов’язані з наведенням ладу у сфері захисту прав інтелектуальної власності.

Як повідомлялося, нещодавно Грищенко заявляв, що влада буде вчити українців поважати інтелектуальну власність.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр також попросив США допомогти у захисті інтелектуальної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: