"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Темник хоче держгарантії на 11 мільярдів для ЖКГ

Середа, 10 квітня 2013, 18:33

Мінрегіонбуд планує залучити кредит під держгарантії на суму 11 млрд гривень в рамках програми економічного розвитку на 2013-2014 роки.

Про це повідомив на прес-конференції міністр Геннадій Темник, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Сума обсягу програм становить близько 400 млрд гривень. У держбюджеті закладено 50 млрд гривень під можливість залучення державних кредитів, а на саму галузь (ЖКГ) заплановано 11 млрд гривень", - сказав міністр.

За його словами, ця сума не буде виділятися з держбюджету, це або інвестиційні кошти, або кредити під держгарантії.

Реклама:

Темник повідомив, що розробляється техніко-економічне обгрунтування про виділення кредиту, з двома банками - Укргазбанк та Ощадбанк.

Він сказав, що, зокрема, в рамках цієї суми 784 млн гривень піде на забезпечення розвитку та реконструкції теплопостачання.

Також на модернізацію централізованого теплопостачання заплановано 3 млрд гривень.

"Будуть залучені кошти для таких же робіт для водопостачання. Ми плануємо поставити велику кількість автономних систем для очищення води у школах, лікарнях і в дитячих садах", - сказав міністр.

Він зазначив, що в рамках освоєння 11 млрд гривень буде вирішене питання оновлення ліфтів.

Як повідомлялося, нещодавно віце-прем'єр Олександр Вілкул заявив, що уряд розпочне масштабну програму модернізації централізованих систем тепло- і водопостачання та водовідведення, обладнання будинків сучасними приладами обліку; капітального ремонту ліфтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: