У ЄЦБ кажуть, що німці бідніші за кіпріотів і греків

Середа, 10 квітня 2013, 18:09

За показником середнього добробуту домогосподарств у єврозоні Кіпр поступається тільки Люксембургу, а німці фактично виявилися бідними родичами.

Про це свідчить дослідження Європейського центробанку, передають "Ведомости".

Дослідження, перше у своєму роді, включає дані про 62 тис домогосподарств з країн єврозони за 2009-2010 роки.

Найвищий середній рівень добробуту сім'ї відзначений у Люксембурзі – 700 тис євро, на другому місці Кіпр - близько 670 тис євро.

Реклама:

У Німеччині цей показник не перевищує 200 тис євро, ще нижче ця цифра в інших країнах Північної Європи - Фінляндії та Нідерландах.

Під рівнем добробуту домогосподарств дослідники розуміли всі активи у власності, включаючи нерухомість, автомобілі, банківські депозити, цінні папери і т.д.

Багато в чому настільки несподівана різниця між країнами обумовлена ​​методикою підрахунку, зокрема, урахуванням нерухомості у власності родини.

Наприклад, у Німеччині іпотечні позичальники не користуються податковими пільгами, як у деяких інших країнах, до того ж вимоги до позичальників і до суми початкового внеску тут вище.

Все це призводить до того, що в Німеччині люди воліють винаймати житло, а не купувати його.

Менше половини представлених у дослідженні сімей з Німеччини мають у власності житло, тоді як для Кіпру цей показник дорівнює 77%, для Іспанії - 80%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: