Єврокомісія почала розслідування відносно MasterCard

Середа, 10 квітня 2013, 12:45

Єврокомісія проведе антимонопольне розслідування відносно MasterCard Inc., що стосується, зокрема, операцій по картах, що здійснюються в ЄС іноземцями.

Про це передає "Інтерфакс" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Як повідомляється, аналогічне розслідування проводиться Єврокомісією щодо Visa Europe.

"Це розслідування зроблено для того, щоб гарантувати, що інтереси споживачів не страждають, - заявив представник ЄК Антуан Коломбані. - Ми побоюємося, що практика стягування MasterCard деяких комісій погіршує конкурентоспроможність".

Реклама:

MasterCard, у свою чергу, повідомила про готовність "повністю співпрацювати" з регуляторами, зазначивши, що "завжди прагне збалансувати інтереси споживачів і ритейлерів".

ЄК планує вивчити здійснення платежів по картах MasterCard іноземцями, які відвідують Європу.

"Коли американський турист використовує MasterCard для оплати покупки в європейських країнах, комісійні, що стягуються за проведення цієї операції, можуть виявитися досить високими, в цілому набагато вище комісійних, оплачуваних європейським споживачем у Європі", - відзначає Коломбані.

Єврокомісія також вивчить практику введення MasterCard обмежень для рітейлерів, які намагаються скоротити розмір комісійних по закордонних операціях, які вони змушені платити.

Сервісна комісія, значною мірою визначає вартість використання ритейлерами платіжної системи MasterCard, може варіюватися. Так, комісія з операції на суму 50 євро в Нідерландах складе 10 євроцентів, а в Польщі - 80 євроцентів.

У разі, якщо практики MasterCard будуть визнані неконкурентними, компанія може бути оштрафована на суму до 10% своєї глобальної виручки. У 2012 році виручка MasterCard склала 7,4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: