У Януковича приховали дані про оренду розкішного вертольоту

Середа, 10 квітня 2013, 10:45

Держуправління справами уклало угоду з державним авіапідприємством "Україна" на послуги пасажирського авіатранспорту в 2013 році вартістю 23,6 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, це у півтора рази дешевше, ніж коштували авіапослуги "України" в 2012 році (31,7 млн гривень) та вдвічі дешевше від 2011 року (47,6 млн гривень), що може бути пов’язано зі значним скороченням кількості закордонних візитів президента Віктора Януковича.

"В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що для забезпечення запланованих офіційних державних заходів необхідні послуги низки повітряних суден: двох літаків Іл-62М, одного Airbus A-319-115, одного вертольоту Мі-8МТВ-1", - пише видання.

Реклама:

Також повідомляється, що "для забезпечення оперативних спеціальних авіаперевезень вищих посадових осіб України на коротку відстань, у тому числі до необлаштованих майданчиків авіапідприємством залучається гелікоптер Augusta 139".

Разом з тим, в "Віснику держзакупівель" наразі немає жодних даних про оголошення тендеру ДАП "Україна" на оренду вертольоту Agusta, як це було у 2011-12 роках. Однак наприкінці минулого року був прийнятий закон, який дозволив державним підприємствам не проводити тендерні процедури у випадку закупівель за власні кошти. Саме за власні кошти ДАП "Україна", яке належить Держуправлінню справами президента, і орендувало розкішні літаки та вертольоти в минулі роки.

Як відомо, в 2012 році ДАП "Україна" наймало літак Falcon 900 за 1,6 млн гривень та два вертольоти Agusta AW-139 за 6,5 млн гривень у компанії "Центравіа", пов’язаної з ланцюжком власників земельної ділянки під резиденцією "Межигір’я" Януковича. Загалом авіапослуги "України" коштували Держуправлінну справами 31,7 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!