Жеваго втратив радіозавод - ЗМІ

Середа, 10 квітня 2013, 09:29

ПАТ "Ділові партнери" не вдалося добитися перегляду в суді справи про розірвання договору купівлі-продажу 78,34% акцій ВАТ "Південний радіозавод".

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 26 березня, пишуть "Наші гроші".

Як повідомляється, договір, укладений 20.05.2008 року між Фондом держмайна і ЗАТ "Ділові партнери", був розірваний рішенням суду Києва від 14.09.2010 року, яке Вищий госпсуд у квітні 2011-го залишив без змін. Причиною цього стало недотримання ПАТ умов договору, зокрема, звільнення працівників, непогашення заборгованості працівникам, недотримання вимог природоохоронного законодавства та ін.

"Ділові партнери" було зобов'язане повернути пакет 78,34% акцій номінальною вартістю 15,54 млн гривень фонду держмайна, а також сплатити 1,2 млн гривень штрафу та 195,48 тис гривень пені", пише видання.

Реклама:

На початку 2012 року "Ділові партнери" звернулося до суду з проханням переглянути рішення про розірвання договору за нововиявленими обставинами.

Суспільство послалося на дві кримінальні справи, порушені прокуратурою міста Жовті Води у 2009 році. Обидва стосувалися невиплати зарплати працівникам "Південного радіозаводу". Перша справа була закрита у зв'язку з відсутністю в діях ПАТ складу злочину, а друге, порушена стосовно посадових осіб заводу, ще розслідується. "Ділові партнери" стверджує, що дані постанови прокуратури свідчать про відсутність його вини у невиплаті зарплати працівникам заводу.

Однак суди всіх трьох інстанцій визнали безпідставними посилання "Ділові партнери" на ці постанови, оскільки вони не містять будь-яких нових даних, а є лише приватним судженням слідчого прокуратури і не спростовують висновку судів про розірвання договору.

Більше того, невиплата зарплати працівникам заводу - це лише один з 15 пунктів виявлених порушень договору з боку "Ділові партнери", тому "в будь-якому випадку, не може мати своїм наслідком прийняття іншого судового рішення".

Нагадаємо, ПАТ "Ділові партнери" з групи "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго, в 2008 році купило 78,34% акцій ВАТ "Південний радіозавод" за 10,9 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!