"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко підніматиме позиції України в рейтингах Світового банку

Середа, 10 квітня 2013, 09:04

Міндоходів затвердило план дій щодо підвищення показників України у рейтингах Світового банку - загальному рейтингу Doing Business та окремому рейтингу податкових систем Paying Taxes.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні міністерства, повідомляє прес-служба.

Згідно із повідомленням, покращити умови ведення бізнесу в Україні планується за рахунок спрощення процедур започаткування власної справи. Зокрема, для реєстрації в якості платника податків не треба буде звертатися до податкової - всі необхідні відомості територіальним інспекціям надаватимуть державні реєстратори.

"Також плануються масштабні проекти запровадження нових IT-сервісів. Планом передбачається створення автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності", а також оприлюднення у відкритому доступі реєстру платників податків. Остання новація позбавить підприємців необхідності мати при собі свідоцтво про реєстрацію - вони зможуть за потреби замовити відповідний витяг через Інтернет", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначають у прес-службі, зменшити податкове навантаження на бізнес допоможе оптимізація адміністрування єдиного соціального внеску, а також врегулювання питання авансових внесків податку на прибуток.

Заплановано заходи щодо спрощення звітності. Так, сплачувати ЄСВ платники будуть раз на місяць, а не двічі, а звітувати про сплату податку на прибуток переважна більшість буде раз на рік, а не щоквартально.

Нагадаємо, Україна у рейтингу Світового банку Paying Taxes-2013 (щодо простоти оподаткування) зросла відразу на 18 пунктів, і піднялася зі 183 місця на 165-е. У загальному рейтингу Doing Business-2013 (щодо легкості ведення бізнесу) відбулося зростання на 15 позицій: з 152 місця до 137-го.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!