Туніс розраховує на 1,8 мільярда доларів від МВФ

Понеділок, 1 квітня 2013, 16:58

Туніс розраховує отримати кредит на 1,8 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду у травні.

Про це пишуть "Вести" з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, кошти необхідні для того, щоб захистити економіку від боргової кризи в Європі і політичної нестабільності.

Місія МВФ прибуде в Туніс для переговорів 8 квітня.

Реклама:

Уряд країни і МВФ вже практично домовилися про програму фінансування, тому робота буде вестися над остаточним текстом угод, пише видання.

Уряд Тунісу очікує, що економіка країни в цьому році зросте на 4% в порівнянні з ростом на рівні 3,6% в 2012 роцы. Зростання буде досягнуте за рахунок хімічної і гірничодобувної галузі, а також за рахунок туризму і сільського господарства.

Дефіцит бюджету може збільшитися до 5,9% ВВП з 5,1% ВВП роком раніше, так як уряд збільшує обсяг видатків, спрямованих на розвиток внутрішнього регіону і створення робочих місць.

Однією з причин революції в Тунісі було різне економічне становище внутрішніх і прибережних районів. Традиційно внутрішні райони відставали в плані розвитку, інфраструктури та інвестицій, тому зараз влада вирішила збільшити інвестиції саме в ці райони.

Влада країни планує звернутися до США, для того щоб отримати гарантії на облігації в загальному обсязі близько 500 млн доларів, які можуть бути випущені в цьому році. У минулому році Туніс отримав 485 млн доларів за рахунок розміщення облігацій, гарантованих Агентством США з міжнародного розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!