"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швейцарська Swissport змушена піти з України через рейдерство

Понеділок, 1 квітня 2013, 11:34

Швейцарську Swissport змушують піти з українського ринку.

Її локальний партнер - авіаперевізник МАУ - домігся судового рішення, що підтверджує зобов'язання швейцарської компанії продати 70% "Свіспорт Україна" за 433 тис доларів, пише "Комерсант-Україна".

У Swissport International заявили, що втратили контроль над українським ТОВ "Свіспорт Україна" - оператором наземного обслуговування повітряних суден і багажу в українських аеропортах.

27 березня 2013 року Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від жовтня 2012 року, згідно з яким компанія МАУ повинна стати 100% власником "Свіспорт Україна".

Реклама:

"Втрата власності в українській компанії - наслідок рейдерської атаки МАУ і її акціонера Арона Майберга", - сказано в заяві Swissport.

Swissport International надає послуги в 192 аеропортах в 38 країнах світу.

У рік компанія обслуговує 118 млн пасажирів і 3,5 млн тонн вантажу. Її річний оборот становить 1,9 млрд доларів.

Штат "Свіспорт Україна" становить 800 осіб. Спільне підприємство (СП) працює в аеропорті "Бориспіль" (близько 60% послуг), а також в "Жулянах" і аеропорту "Харків".

Рішення ще може бути скасовано Вищим господарським судом України.

Але сторона, яка програла вважає, що шанси на перемогу у неї невеликі. Втім, в Swissport заявляють, що можуть повернутися на український ринок - самостійно або в партнерстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: