Fitch відкликало рейтинг облігацій компанії Жеваго

Четвер, 7 березня 2013, 09:44

Fitch Ratings відкликало очікуваний рейтинг "B (EXP)" гарантованих облігацій гірничорудної компанії Ferrexpo Finance plc, підконтрольної Костянтину Жеваго.

Це сталося після оголошення компанією про те, що вона не буде проводити заплановане розміщення, повідомили "ЛІГАБізнесІнформ" у агентстві.

Ferrexpo має довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) і короткостроковий РДЕ на рівні "B". Прогноз по довгостроковому РДЕ - "Стабільний".

Надходження від облігацій повинні були бути використані частково для фінансування майбутньої програми капвкладень групи і для забезпечення додаткового оборотного капіталу. Без цих надходжень ліквідність у Ferrexpo залишиться гарною при капіталовкладеннях, які можуть бути скоректовані відповідно з динамікою цін на сировинні товари, відзначили в Fitch.

Реклама:

Рейтинги Ferrexpo стримуються суверенним рейтингом України ("B"/прогноз "Стабільний"). Вони також обмежені відносно меншим масштабом компанії, недостатньою диверсифікацією по продуктам і концентрацією продажів по кінцевим споживачам (на частку чотирьох основних клієнтів припадає основна частина продажів).

До позитивних рейтингових дій може призвести підвищення суверенного рейтингу України до "B +" або перегляд прогнозу по рейтингу на "Позитивний", зниження концентрації по ключовим клієнтам, збільшення загальних масштабів бізнесу і диверсифікації діяльності, заявили в агентстві.

Нагадаємо, 51% акцій Ferrexpo належить Fevamotinico Костянтина Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: