Реклама на каналах українських олігархів подорожчала на 25-30%

Четвер, 7 березня 2013, 09:06

Альянс телегруп StarLightMedia Віктора Пінчука, "Інтер" Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна, а також "Медіа Групи Україна" Ріната Ахметова зміг підвищити ціни у середньому на 25-30%.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, канали телевізійних груп StarLightMedia (SLM; СТБ, ICTV, "Новий канал" та інші), "Інтер" ("Інтер", НТН, "Мега" та інші) і "Медіа Групи Україна" ("Україна", " Футбол "), які в цьому році продають рекламу в єдиному альянсі, після низьких показників продажів, що відзначалися в січні, змогли заповнити рекламні блоки в лютому.

"У цьому році у нас трохи відкладений старт продажів. Але до кінця року заповнюваність рекламних блоків на наших каналах будевисокою", - стверджує керівник продажів телереклами групи SLM Андрій Партика.

Реклама:

У минулому році рекламодавці були готові бойкотувати розміщення реклами на каналах альянсу, не погоджуючись із заявленим підвищенням цін - на 40-70%.

У січні частина найбільших клієнтів, таких як Procter&Gamble, "Київстар", Schwarzkopf&Henkel, дійсно не розміщувалися на каналах альянсу, намагаючись добитися кращих умов, каже голова департаменту стратегічного дослідження та планування агентства ZenithOptimedia Ігор Даценко.

"Альянс залишив рекламодавцям тільки одну можливість зниження цін - збільшити рекламний бюджет", - відзначає директор агентства Денис Сторожук.

Втім, частина рекламодавців не захотіли домовлятися з альянсом і ще в січні почали розміщувати рекламу на каналах групи "1 +1", тому до середини місяця її рекламні блоки заповнилися до критичного рівня, відзначає Сторожук. Зростання цін на каналах групи, за оцінками агентств, склало близько 10-15%.

В цілому за рік рівень заповнюваності каналів альянсу може виявитися нижчим, ніж зараз, вважають в агентствах. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: