"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вілкул вже порахував гроші уболівальників Євробаскету-2015

Четвер, 7 березня 2013, 08:38

Віце-прем'єр Олександр Вілкул очікує, що вболівальники, які приїдуть на чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року, залишать в Україні, як мінімум 200 мільйонів євро.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"З досвіду проведення Євробаскету, приїжджає зазвичай людей трошки менше, ніж на футбольне Євро, приїжджає, як мінімум, зазвичай мільйон уболівальників. Кожен уболівальник витратить не менше ніж 200 євро. 200 євро помножити на мільйон - 200 мільйонів євро", - підрахував Вілкул.

"Це прямі гроші, які підуть в нашу економіку", - додав він.

Реклама:

За словами урядовця, з 7 мільярдів гривень, які влада збирається витратити на проведення чемпіонату, 3,5 мільярда витратять на аеропорти,

"Ми реконструюємо 2 аеропорти - це Одеса (приватний інвестор будує термінал, держава будує смуги), Дніпропетровськ (приватний інвестор будує термінал, держава будує смуги). І вони залишаються в державній власності", - уточнив Вілкул.

Крім того, за його словами, 1,4 мільярда - це прямі субвенції, які нададуть містам проведення Євробаскету на дороги та благоустрій.

"Чи можна сказати, що це прямі витрати на проведення баскетбольного Євро? Ні. Це інвестиції в інфраструктуру. За великим рахунком, прямі витрати на Євробаскет - це 1 мільярд гривень на компенсацію відсотків для стимулювання створення нової галузі, яка буде платити податки, і близько 1 мільярда - це інвестиції в будівництво спортивних комплексів, в яких потім будуть ДЮСШ", - додав Вілкул.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: