S&P вважає, що перспективи світової економіки поліпшилися

Середа, 6 березня 2013, 20:41

Перспективи світової економіки стали дещо кращими з початку 2013 року, а ризики погіршення ситуації ослабли.

Про це йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor's Ratings Services, передають "Ведомости".

"Дії регуляторів - програма ЄЦБ з викупу держоблігацій країн єврозони, більш агресивна політика ФРС, а також дії уряду КНР, спрямовані на запобігання сильному зниженню економіки країни (уповільнення зростання ВВП до 5%) - суттєво вплинули на ослаблення ризиків для світової економіки", - повідомили у S&P.

На думку аналітиків агентства, ризики для економіки єврозони стабілізувалися, що дозволить регіону вийти з рецесії вже в кінці 2013 року.

Реклама:

"Ми також очікуємо, що економіка країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Латинської Америки не зміниться в порівнянні з 2012 роком або продемонструє зростання після невеликого зниження в 2012 році", - зазначили у S&P.

Потенційно позитивними для зростання світової та національних економік, на думку аналітиків агентства, також є спроби уряду Японії завершити багаторічний період дефляції.

"В цілому ми очікуємо більш змішану динаміку рейтингів, яка буде свідчити про зміни економічних і кредитних умов по всьому світу. При цьому як і раніше превалює ймовірність зниження рейтингів емітентів єврозони на тлі відсутності зростання, слабких фінансових умов у всьому світі і збереження ризиків погіршення економічної ситуації", - сказано у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: