Exxon Mobil за п'ять років планує інвестувати майже 200 мільярдів

Середа, 6 березня 2013, 19:33

Exxon Mobil збирається інвестувати приблизно 190 млрд доларів у розвідку та видобуток нафти в період 2013-2017 років.

Грандіозні плани Exxon Mobil з інвестицій протягом наступних п'яти років озвучив глава концерну Рекс Тіллерсон, передають "Вести экономика".

У своїй заяві він зазначив що "для розробки нових технологій з освоєння традиційних джерел енергії та розвитку альтернативної енергетики необхідні безпрецедентні обсяги інвестицій".

Тіллерсон також додав, що Exxon Mobil планує збільшити більш ніж в два рази площу нафторозвідки в нових для себе регіонах - зокрема, в Росії.

Реклама:

Згідно із планами компанії, в період з 2013 по 2017 рік, Exxon почне видобуток на 28 великих проектах з видобутку нафти і газу.

У концерні сподіваються, що нові інвестиції протягом наступних 5 років допоможуть збільшити обсяг видобутих вуглеводнів на 1 млн барелів у нафтовому еквіваленті.

Нагадаємо, у 2013 році Мінприроди України оголосить нові конкурси на розробку додаткових ділянок з родовищами газу.

"Україні необхідна технічна та фінансова допомога для проведення кваліфікованої роботи. У цьому зв’язку розпочато формування законодавства та практична реалізація проектів з розвідки та видобування нетрадиційного газу із залученням таких провідних компаній як Exxon Mobil, Royal Dutch Shell, Chevron та ENI", - повідомили нещодавно у Мінприроди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: