"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Перед замахом Рабиновичу погрожував "регіонал" Деркач

Середа, 6 березня 2013, 15:24

Вадим Рабинович не виключає, що в нього кинули вибухівку через незгоду поступитися телеканалом Jewish News One (JN1) представникам чинної влади.

Про це український бізнесмен, співголова Європейського єврейського парламенту (EJP) і президент Всеукраїнського єврейського конгресу заявив на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Рабинович зазначив, що деякий час тому до нього прийшов народний депутат України (фракція Партії регіонів) Андрій Деркач, який зажадав від Рабиновича віддати канал JN1, інакше у бізнесмена будуть "великі-великі проблеми".

Рабинович нагадав, що написав листа Генеральному прокурору Віктору Пшонці, де повідомив про цю розмову.

Реклама:

Бізнесмен також допускає, що спробу замаху на нього могли організувати націоналістичні сили.

"І хочу підкреслити, що ми будемо продовжувати з єврейської тематики ту ж роботу. Що стосується, наприклад, партії "Свобода", то, поки вони не переглянуть свої погляди, я буду з ними боротися і тут, і в Європі", - сказав Рабинович.

При цьому бізнесмен упевнений, що його хотіли не вбити, а тільки залякати.

Як відомо, 4 березня 2013 року близько 16:00 неподалік від станції метро "Кловська" (вулиця Мечникова) було скоєно замах на життя Рабиновича. Ніхто не постраждав.

5 березня столична міліція повідомила, що відкрила карне провадження за статтею "Хуліганство" у зв'язку зі спробою підірвати автомобіль Рабиновича.

Сам Рабинович обіцяє 1 мільйон гривень за допомогу в затриманні підривника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: