Samsung планує купити частку в Sharp

Середа, 6 березня 2013, 10:21

Компанія Samsung Electronics може інвестувати близько 108 млн доларів в японську корпорацію Sharp.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на MarketWatch.

"Зараз компанії ведуть переговори про продаж частки в компанії Sharp", - повідомили джерела, знайомі з питанням.

Як пише видання, за умовами операції, Sharp може випустити нові акції для Samsung в цьому місяці, а південнокорейська корпорація - стати ключовим споживачем рідкокристалічних панелей Sharp.

Реклама:

"У разі завершення операції відбудеться історичний зсув балансу сил в індустрії електроніки. Якщо раніше домінували японські компанії, то поява Samsung як виробничої і технологічної сили повністю змінить ситуацію", - вважають аналітики MarketWatch.

Нагадаємо, в кінці минулого року Sharp опинилася на межі банкрутства. Компанія визнала, що побоюється за свої можливості в плані обслуговування рекордного збитку, який за підсумками цього року складе близько 5,6 млрд доларів.

На тлі збільшення ризиків для ліквідності компанії міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і місцевій валютах Sharp відразу на шість сходинок - до "B-" з "BBB-". При цьому рейтинг компанії залишився в списку на перегляд з можливим зниженням.

Опинившись в збитковому становищі і потребуючи великих фінансових вливань, Sharp веде переговори з низкою американських технологічних компаній щодо продажу їм частини своїх акції.

Джерела в Sharp повідомляли, що виробник веде відповідні переговори з Dell. Крім того, раніше з'явилися неофіційні дані про те, що Sharp також веде переговори з Intel і Qualcomm.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: