"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці закладають авто заради "живих" грошей

Понеділок, 4 березня 2013, 20:41

Транспортні засоби у 2012 році становили понад 92% загальної кількості майна, яке було віддано під заставу у нотаріально завірених угодах.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту з посиланням на главу відомства Олександра Лавриновича, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, про це свідчать статистичні звіти про роботу державних та приватних нотаріусів.

За словами міністра, протягом 2012 року нотаріусами було посвідчено майже 69,5 тисячі договорів застави (позики, що забезпечуються майном або коштовностями).

Реклама:

З них понад 62,5 тисячі договорів стосувалися застави транспортних засобів.

Аналогічне співвідношення спостерігалося і в 2011 році, коли 90% всіх договорів застав також становили транспортні засоби.

У Мін'юсті також повідомили, що в іпотечних договорах (позики, які надаються банками під заставу нерухомості - землі, виробничих і житлових будівель, споруд), в 2012 році найчастіше такі позики бралися під заставу квартир і житлових будинків.

"Наприклад, іпотека квартир і житлових будинків становила в минулому році більше 61% загальної кількості договорів іпотек, завірених нотаріусами. Крім того, близько 4,5% загальної кількості становили договори іпотеки земельних ділянок", - зазначили в Мін'юсті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!