"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данія вимагає від Microsoft сплати податків на мільярд доларів

Понеділок, 4 березня 2013, 19:26

Податкова служба Данії зажадала від американської корпорації Microsoft погасити заборгованість перед владою в розмірі 5,8 мільярда крон (більше мільярда доларів).

Про це повідомляє місцевий телеканал DR, передає "Лєнта.ру".

За даними DR, на сьогодні данські податківці ведуть переговори по справі зі своїми колегами в США, намагаючись стягнути названу суму. Телеканал вказує, що даний податковий спір є найбільшим в історії Данії.

Як вважають данські податківці, Miscrosoft недоплатила податки у зв'язку з операцією з придбання місцевої компанії Navision (зараз називається Microsoft Dynamics Nav).

Реклама:

Чиновники вважають, що американська корпорація купила актив за заниженою ціною, а потім перевела його в юрисдикцію Ірландії, що дозволило знизити податкове навантаження на головну структуру.

Miscrosoft домовилася про покупку Navision в першій половині 2002 року приблизно за 1,3 мільярда доларів. Зараз в данській компанії, що випускає програмне забезпечення, працює близько 600 чоловік. Виручка Miscrosoft від реалізації софта щорічно складає до десяти мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!