Влада шукатиме 173 мільярди на активізацію економіки у інвесторів

Понеділок, 4 березня 2013, 13:47

З 382 млрд гривень, передбачених на реалізацію програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, 173 млрд гривень становитимуть кошти інвесторів.

Про це заявив директор департаменту стратегічного планування розвитку економіки Мінекономрозвитку Євген Олейніков в ефірі 5 каналу, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Він зазначив, що в 2013 році на реалізацію програми планується направити 23,9 млрд гривень з держбюджету.

"До речі, вони вже передбачені бюджетом. Інші джерела, тобто інвестиційні кошти, становитимуть 173 млрд гривень. Із цього обсягу державні гарантії становитимуть не більше 30%", - сказав він.

Реклама:

Чиновник повідомив, що реалізація програми в 2013 році зажадає залучення до 209 млрд гривень, переважно за рахунок інвестиційних коштів, але остаточна сума буде визначена за результатами доопрацювання документу.

Нагадаємо, згідно програми активізації розвитку економіки, підприємства гірничо-металургійного комплексу можуть отримати держгарантії на 10 млрд гривень для реалізації проектів з модернізації.

Як повідомлялося, за словами екс-міністра економічного розвитку і торгівлі, депутата Петра Порошенка, урядова програма вбиває конкуренцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!