Азаров хоче продати всі державні акції шести обленерго

Понеділок, 4 березня 2013, 12:31

Уряд вирішив продати всі акції шести обленерго.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №96-р від 18 лютого 2013 року.

Згідно із розпорядженням, планується продати всі акції енергопостачальних компаній "Черкасиобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Тернопільобленерго", "Харківобленерго" та "Запоріжжяобленерго".

У документі зазначено, що влада збирається виставити на аукціон 70,1% акцій "Хмельницькобленерго", хоча планувалося раніше - 45,01%, 55% "Тернопільобленерго" (раніше 25,99%), 70% "Миколаївобленерго" (45%), 65% "Харківобленерго", 60% "Запоріжжяобленерго" та 46% статутного капіталу "Черкасиобленерго".

Реклама:

Як повідомлялося, за словами старшого аналітика Dragon Capital Дениса Сакви, нові іноземні інвестори у приватизації держпакетів 6 обленерго брати участь не будуть.

Нагадаємо, основними гравцями в галузі є ДТЕК, VS Energy, Energy Standard, Група Приват.

Як відомо, ДТЕК входить в групу Ріната Ахметова, бенефіціарами VS Energy є група російських підприємців ("лужниківська група", в яку входить колишній віце-спікер Держдуми Росії Олександр Бабаков), Energy Standard належить російському бізнесмену Костянтину Григоришину, а група "Приват" підконтрольна українським олігархам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!