У Лук'янченка і Кернеса немає коштів, щоб розрахуватися з кредитами

Понеділок, 4 березня 2013, 12:04

Державний Укрексімбанк у лютому знову пролонгував виплати Донецьком і Харковом за кредитами, наданими у 2010 році на придбання автобусів та тролейбусів до Євро-2012.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Віснику державних закупівель".

Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради відклав відповідну угоду з Укрексімбанком 8 лютого 2013 року.

Мерія повинна була сплатити до цього часу транш у розмірі 85 млн гривень з загальної суми кредиту у 350 млн гривень. Однак виплата пролонгована, плата за це становить 2,8 млн гривень.

Реклама:

"В той же час, погашення такої суми коштів на сьогодні є проблематичним, з огляду на необхідність здійснення на початку року в першочерговому порядку розрахунків за кредиторською заборгованістю 2012 року, яка виникла через несвоєчасне проведення наприкінці 2012 року платежів органами Державної казначейської служби", - йдеться в обґрунтуванні.

Це вже шоста пролонгація кредиту Харківською мерією, вартість відповідних угод становить вже 67,71 млн гривень.

Донецький міськвиконком уклав аналогічну угоду з Укрексімбанком 1 лютого 2013 року. Мерія за 3,3 млн гривень пролонгувала виплату по одному з п’яти траншів кредиту у 350 млн гривень.

В Донецьку необхідність пролонгації пояснюють "недостатністю коштів у бюджеті розвитку міського бюджету".

Разом з тим Донецький міськвиконком, два транші погасив повністю. Виплати за рештою були перенесені, загальна вартість пролонгації становить вже 12,6 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: